Mariska ‘In The Spotlight’!

Deze week ben ik geïnterviewd voor de NCA rubriek ‘In the spotlight’ in aanloop naar mijn 5-jarig jubileum.
L
ees hieronder het hele interview.

Vandaag staat chiropractor Mariska van der Laan van Chiropractie Van der Laan uit Haarlem in the Spotlight! De praktijk is opgericht in november 2013 en heeft zich gespecialiseerd in sportchiropractie en dry needling.

Waarom heeft u gekozen voor dit beroep?
Ik was al geïnteresseerd in het bewegingsapparaat.  En na een positieve ervaring met chiropractie, na het oplopen van een schouderblessure, was de keuze snel gemaakt.

Waarom heeft u zich in deze plaats gevestigd?
De praktijk is in Haarlem gevestigd, omdat ik daar zelf vandaan kom en omdat ik vanuit de sport (schaatsen en softbal) en mijn familie en vrienden een breed netwerk heb.

Hoe ziet u de toekomst van het vak?
Heel positief. Het aantal chiropractiepraktijken groeit in Haarlem en in Nederland. Meer praktijken zorgt voor meer bekendheid van het vak en groei van de patiënten populatie.

Wat is het mooiste aan dit vak?
De interactie met mijn patiënten vind ik heel fijn en het is mooi als sporters hun doelstellingen halen, mede dankzij de preventieve zorg in het voorbereidingstraject naar een sportevenement toe.

Heeft u nog een boodschap die u mee wilt geven?
Zorg voor uw wervelkolom zoals u ook zorgt voor uw gebit! En blijf in beweging!

Waarom wilde u chiropractor worden?
Zoals ik eerder aangaf was ik al geïnteresseerd in het bewegingsapparaat. Ik heb eerst de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) gedaan en daarna Bewegingswetenschappen gestudeerd. Door een schouderblessure die ik zelf had opgelopen kwam ik in aanraking met chiropractie en was mijn interesse direct gewekt.

Waar bent u heel goed in?
Dat is altijd moeilijk om over jezelf te zeggen;-) Volgens de feedback van mijn patiënten ben ik betrokken, geduldig, behandel ik op maat en ga ik graag de samenwerking met andere disciplines aan.

Geef een goed praktijkvoorbeeld?
Samen met een sportmasseur en fysiotherapeut heb ik een ‘patiënt’ (sporter) begeleid tijdens haar voorbereidingen op de Dam tot Damloop en fit afgeleverd aan de start van het event.

Wat is uw grootste wens?
Mijn grootste wens is, dat mijn familie, vrienden en ikzelf gezond en gelukkig blijven. Qua chiropractie wens ik, dat wij ooit als beroep erkend worden om onze kwaliteiten binnen het Nederlandse zorgsysteem.

Wat is uw grootste ergernis?
Mijn grootste wens hangt samen met mijn  grootste ergernis. Ik baal ervan dat wij als beroep nog niet erkend worden om onze kwaliteiten binnen het Nederlandse zorgsysteem.

Waar wordt u heel blij van?
Tevreden patiënten en sushi 😉

Uitnodiging aan nieuwe patiënten
Wilt u weten of chiropractie geschikt is voor uw klachten? Kom dan langs voor een gratis rugcheck, elke laatste donderdag van de maand. Uiteraard kunt u ook direct een afspraak inplannen voor een eerste consult.

Ga naar de website van NCA voor het originele interview.