Marjolein heeft
weer alle hens
aan dek

na de behandeling bij
Chiropractie Van der Laan

Chiropractie voor sporters

Sportchiropractie is een specialisme binnen de Chiropractie. In Nederland zijn tot op heden slechts enkele ICCSP gecertificeerde sportchiropractoren gevestigd. Mariska heeft in september 2011 haar ICCSP diploma behaald.

 

Chiropractoren zijn bij uitstek geschikt om blessures en overbelastingsklachten te diagnositiceren, behandelen en voorkomen. Een optimaal functionerend bewegingsapparaat zorgt voor betere prestaties en minder blessures. De chiropractor is goed in staat om een eventuele disbalans in het lichaam op te sporen en hierop een behandelplan af te stemmen. Niet elke disbalans leidt direct tot klachten. Bij een goed functionerend lichaam is er sprake van een juiste balans op het gebied van kracht, flexibiliteit,  uithoudingsvermogen en coördinatie.

Sporters, zowel op recreatief als wedstrijd niveau, vragen een andere aanpak dan niet-sporters, omdat de krachten die op het lichaam van een sporter inspelen vele malen groter zijn dan de krachten die we in het normale dagelijks leven ervaren. Onderzoek en praktijkervaringen laten zien dat een actieve aanpak na een blessure de revalidatie fors kan bespoedigen en dat tevens de preventieve aanpak van de chiropractor het aantal blessures drastisch kan doen afnemen. Een multidisciplinaire aanpak tussen sportchiropractoren, sportartsen, sportfysiotherapeuten, sportpsychologen, diëtisten en andere (para)medici staat daarbij voorop.